Családi ház, Szentendre

2006

Családi ház, Szentendre, engedélyezési terv


Felelős tervező: Szabó Levente
Munkatárs: Simon Orsolya
Méret: 200m²


Szentendre-Pismány lejtős, jó tájolású telkére készült ennek a családi háznak a terve. A ház szándékoltan a telek legmagasabb pozíciójába települt, és fő megnyitásai is mind a kilátás ill. a déli tájolás felé néznek. Az épület tömege – minimális gesztusával – azonban két kvázi-udvart is formál: egyet a lejtő irányába, egyet pedig a hátsókert északi irányába. A nappalihoz ill. az emeleti szülői hálóhoz tartozó fedett-nyitott teraszokat az épülethez tartozó, de attól mégis elkülönülő tégla-fa építmény teszi intim területté. Kézenfekvő az anyaghasználat: tégla-, faburkolat, cseréptető és faszerkezetek. A belsőben a lehetőségekhez képest nagyvonalú, összenyitott tereket terveztünk. A terv nem épült meg.