Detached house, Szentendre

2006

Villa, Szentendre, planning application documents


Architect in charge: Levente Szabó
Co-designer: Orsolya Simon
Client: individual
Size: 200m²


This family home’s design was planned on an aslope building site of Szentendre-Pismány. The house was intentionally placed on the highest part of the construction area, and its main openings and view all look towards the south. The mass of the building – with its minimal gesture – forms two quasi-courts. The attached but also separate brick and timber build-up creates a private ambience for the terraces belonging to the living-room and the parental bedrooms. The materials are obvious: timber, tiled roof, timber structure. We planned large open spaces in the interior in accordance with the possibilities. The plan has not been built.